Onödiga teknikprylar som vi bara måste ha

Många gånger är det inte säkert att vi verkligen behöver det vi köper, men är det inte ofta de onödiga prylarna som är roligast? Även om du hör en röst i huvudet som frågar: ”Är det där verkligen något som du måste ha?” (Vanligen mammas röst som sitter i sedan barndomen), är det oftast lätt att komma på bra anledningar till att köpa prylen. Förutom att det verkar roligt är en bra anledning ofta just att teknikprylen är onödig. Här kommer några förslag på teknikprylar som vi tycker att vi måste ha.

Kaffebryggare med Wi-Fi

En kaffebryggare med inbyggt Wi-Fi låter självklart onödigt, men om du funderar lite kommer det vara något du som verkligen vill ha eftersom det är en nödvändighet i ditt smarta hem. Tanken med kaffebryggaren Smarter Coffee är att du exempelvis ska kunna ligga kvar i sängen på morgonen när du sätter på kaffet. Kaffet bryggs antingen med malet kaffe som du själv har fått lägga i filtret tidigare, eller låter du bryggaren mala kaffebönorna. Via appen som hör till väljer du hur många koppar du vill brygga samt ställer in om kaffet ska vara svagt, mellan eller starkt. Tanken är också att du ska kunna få kaffebryggaren att starta vid ett visst klockslag eller till och med när du kliver in i ditt hem. Även om en del detaljer och buggar behöver fixas för att Smarter Coffee ska bli riktigt bra är det ändå en smart innovation och en onödig teknikpryl som vi vill ha.

Jenkinsbird Portable Jacuzzi

Det är nästan fel att kalla en portabel jacuzzi för onödig, men ha den måste vi oavsett. Om du bara har tillgång till ett badkar kan du lätt förvandla det till en jacuzzi. Allt du behöver göra är att lägga den portabla jacuzzin på badkarsbotten och fylla upp vatten. Sedan behöver du bara krypa ner i vattnet, välja ett av tre program med din vattentäta fjärrkontroll och bara njuta. Själva bubbelmotorn är nätdriven och kan sättas upp till 2,4 meter ifrån badkaret. En portabel jacuzzi är kanske lite onödig, men ändå något som ger en stor lyx utan att det kostar skjortan.

Jagermeister Shotmeister

Om du vill dricka din Jägermeister som det är tänkt, iskall, kommer du att vilja ha Jagermeister Shotmeister. Visst går det bra att lägga flaskan i frysen och sedan hälla upp dina shots som vanligt, men hur tufft är det egentligen? Om du har en Jagermeister Shotmeister häller du istället i en liten flaska och sedan behöver du bara trycka på en knapp varje gång du vill ha en shot som håller en perfekt temperatur, strax under nollpunkten. Jagermeister Shotmeister är ett perfekt exempel på en onödig teknikpryl som vi måste ha, enbart för att det är coolt.

Det kommer nya, onödiga teknikprylar hela tiden och i takt med att tekniken utvecklas blir det lättare att göra prylar som du inte kan motstå trots att du kanske inte ens har någon nytta av dem. Det finns till exempel betydligt mer avancerade saker än Jagermeister Shotmeister, som drinkblandare och ölbryggning som styrs via mobilen.