Nya teknikprylar 2017

Varje år kommer det mängder med nya teknikprylar; en del är stora genombrott på teknikfronten. Ett exempel på det är när Oculus RV kom med den första VR-hjälmen för hemmabruk: Oculus Rift. Sedan dess har flera företag tagit fram egna modeller och nu går det exempelvis att spela VR-kasino. Andra gånger är det saker som att vi aldrig ens märker att de finns, eller så bryr vi oss inte om att de gör det. Sedan är det förstås också de teknikprylarna som vi kanske inte måste, men absolut vill ha. 2017 är som alla andra år och här kommer du få några förslag på prylar som kanske inte är revolutionerande, men definitivt något som vi vill skaffa oss.

Fidget spinner

Fidget spinner har varit något av en ”snackis” i år och trots att det är tänkt att vara en leksak har den av olika anledningar både höjts till skyarna och blivit hatad. En Fidget spinner består av ett kullager och vanligen tre små propellrar som gör att den snurrar. Den tillverkas i många olika material, som plast, aluminium, stål och titan. En anledning till att leksaken har varit omtalad är att den sägs vara lugnande och hjälpa personer som har koncentrationssvårigheter. Den ska därför inte bara kunna hjälpa människor som har ångest utan även de personer som har ADHD eller autism. Vissa skolor har använt Fidget spinner av den anledningen, medan andra har fått förbjuda användandet av den på grund av att den störde för mycket i klassrummet. Köp dig en Fidget spinner du också och se om den hjälper eller stjälper dig.

Google Home

Google Home är en smart högtalare som visserligen inte har lanserats på svenska ännu, men vi tycker ändå att det är värt att skaffa en. I rättvisans namn är det inte en ny produkt för 2017 eftersom den lanserades i USA november 2016, men eftersom vi svenskar ska vara bra på engelska och vi inte vill vänta längre tar vi med den här. För att du ska få ut mesta möjliga av Google Home är det bra om du har en Chromecast och till exempelvis Spotify och Netflix. Att starta en YouTube-video på Tv:n är inga problem och du kommer förmodligen att lyssna på mer musik än någonsin eftersom det blir mer lättillgänglig. Den enda gången det kan strula är om du ska be den spela upp något som låter väldigt svenskt, men i de fallen brukar det gå bra att försöka säga namnen som en amerikan hade pratat, det vill säga utan å, ä och ö. Det känns dessutom både väldigt coolt och lyxigt att kunna fråga den om vädret när du ligger och slöar på morgonen.

Virtuellt Bluetooth-tangentbord

Det virtuella Bluetooth-tangentbordet kostar strax under 700 kronor och är enkelt att installera. Tangentbordet projiceras på ytan som är framför mobilen och sedan skriver du genom att föra dina fingrar över det virtuella tangentbordet. Om det skulle behövas ingår det även en virtuell mus. En väldigt smart teknikpryl som åtminstone vi vill ha 2017.