Köp en egen robot

Kanske drömde du om att få ha en egen robot när du var liten. Då kändes det som science fiction och något som aldrig skulle kunna hända i verkligheten. Även om du inte är liten längre kan du få minst lika mycket nöje av en robot nu eftersom du kan bygga den själv. En robot är ett bra exempel på en teknikpryl som möjligen är onödig men som vi ändå måste ha. Det finns många robotar att välja ibland och de blir fler hela tiden, men vi tänkte ge dig några exempel på robotar som du kan styra med en app.

Meccano Tech Mechanoid 2.0

Det är nog många av oss som har minnen av att bygga med Meccano i barndomen. De har flera olika robotbyggsatser att välja bland och därför valde vi bara en på måfå. Den 61 centimeter höga roboten är rekommenderad för 10 år och uppåt. Tyvärr ingår inte de 4D-batterierna som krävs, men annars ingår allt du behöver, inklusive verktyg. Tack vare att roboten drivs av 6 motorer har den ett realistiskt rörelsemönster. Mechanoid 2.0 kan 3 000 förprogrammerade fraser, kan berätta historier, har röstigenkänning och mycket annat. Du programmerar din robotkompis med en smartenhet eller genom två andra innovativa sätt. Kolla gärna Meccanos övriga robotutbud då de bland annat har en modell som är samma som den här, men mäter hela 122 centimeter.

JIMU-ROBOT1

JIMU-ROBOT1 är utvecklad speciellt för att passa barn och ungdomar och drivs med fyra motorer. Byggsatsen har 201 delar och lär ut STEM på ett bra sätt. Via en app kan du som bygger få detaljerade illustrationer och ritningar som tar dig genom hela processen steg för steg. Appen används även till att programmera roboten. Även om roboten är framtagen för yngre är den lika rolig och intressant för vuxna som vill lära sig mer om hur robotar fungerar och gärna får noggranna instruktioner.

WowWee MiP

WowWee MiP hör inte till de mest avancerade robotarna, men eftersom du kan få tag i en för mindre än en tusenlapp är den ändå värd att nämnas. Den 18 centimeter höga roboten går på två hjul, vilket gör att den ser ut lite som en Segway i rörelserna. Trots det är den väldigt stabil och kan till exempel bära tunga saker utan att tappa dem. Vissa tricks kan du få roboten att utföra genom att klappa i händerna, men om du laddar ner en app kan du lätt få den att göra många fler saker, exempelvis boxas med en annan robot.