De bästa mobilerna under 3 000 kronor

Det har nästan blivit en nödvändighet att äga en smartphone eftersom vi gör allt mer med dem. Tiden är för länge sedan förbi då vi bara hade mobilerna för att kunna ringa och skicka SMS. Nu gör vi allt från att betta med dem och låta dem påminna oss om viktiga tider till att göra apoteksärenden och betala våra räkningar. Snart kommer vi även att styra det mesta i hemmet med hjälp av olika appar. Tyvärr kostar de dyraste mobilerna mer än vad många har råd med, men som tur är finns det även riktigt bra smartphones som inte kostar mer än 3 000 kronor.

Samsung Galaxy A3

Samsung Galaxy A3 kostar runt 2 500 kronor (2017) och kommer i färgerna svart, rosa samt guld och är en av de allra bästa mobilerna i sin prisklass. Om vi ska börja med dess nackdelar är det att den saknar Android 7, har en ömtålig glasbaksida och att den har en PenTile-skärm. Det vi gillar med den är att den är vattentät, har lång batteritid och en kompakt design. Skärmen på 4,7 tum är en Always on-skärm, vilket gör att du kan se aviseringar och klockan även när skärmen är avstängd. Samsung Galaxy A3 är imponerande bra för sitt pris och passar bra om du dessutom ofta har långa dagar då du inte kan ladda batteriet.

Lenovo Moto G5 Plus

Lenovo Moto G5 Plus är en mobil som duger till nästan allt. Den finns att köpa som grå eller guldfärgad och ligger på runt 2 700 kronor (2017). Vi börjar med det negativa liksom med den förra mobilen. Skärmen ligger på klart godkända 5,2 tum, men den negativa kritiken är att skärmramarna är alldeles för breda. Annat som kunde varit annorlunda är att kameran sticker ut samt att batteriet inte går att byta ut. Då går vi över på det som är positivt: även om kameran sticker ut hör den också till det som är bra för prestandan är imponerande, vilket är något som inte minst märks när du ska ta kort i en mörk miljö. Mobilens mjukvara är bland det bästa med den och den har också dubbla SIM-kortläsare samt en microSD-kortläsare. Det är en smartphone som är minst lika bra som Samsung Galaxy A3. Förmodligen är det bara små detaljer som avgör om du föredrar den ena eller den andra.

Sony Xperia X

Ofta brukar vi fortsätta att hålla oss till ett och samma märke när det gäller mobiler och om du är en av dem som föredrar Sony är Sony Xperia X ett bra val. Den finns i färgerna svart, rosa, grön och har en 5-tums skärm. Även om batteritiden inte är särskilt bra, Wi-Fi har en prestanda som kunde varit bättre och att det finns reklam i mjukvaran finns det även fördelar. Priset ligger på strax under 2 900 kronor (2017), vilket gör det till en bra konstruerad budgettelefon som har dubbla högtalare samt en skärm som näst intill får högsta betyg.